Tuesday, November 24, 2009

Microsoft en Linkedin partneren

Microsoft en Linkedin stappen samen in het huwelijks bootje. Microsoft's interesse in Linkedin was al eens eerder aan de orde in Feb 2008, maar nu zowaar een echte samenwerking in de vorm van een 'add-on'. Terwijl Microsoft vorige week Explorer 9 aankondigde en de beta versie van Office 2010 introduceerde lieten ze ook weten een aantal nieuwe functionaliteiten te hebben waaronder een Linkedin integratie in Outlook.

Deze integratie, ook wel de "Outlook Social Connector" genoemd, zorgt ervoor dat veel van je Linkedin informatie wordt weergegeven in je Outlook contactpersonen. De bekende professionele informatie en sociaal gerelateerde informatie, zoals met wie je onlangs gelinked bent en welke group posts je gedaan hebt of wat je huidige status is worden weergegeven in een uitklapbaar venster onderin binnenkomende emails. Uiteraard met alle mooie profiel foto's zoals we die kennen van Linkedin erbij weergegeven. Je kan doorklikken op de foto's en zo de detail info per persoon oproepen en je netwerk blijven uitbreiden vanuit de functionaliteiten waar de meeste professionals direct mee werken, in dit geval Outlook, zoals Elliot Shmukler aangeeft op de Linkedin Blog. Linkedin wordt daarmee de eerste Social partij die aanhaakt bij de nieuwe connector van Microsoft.

Aanvullend wordt profiel informatie zoals laatst bekende functie e.d. direct bijgewerkt in het geheel en kan je, wanneer iemand nog niet in je netwerk zit direct een uitnodiging versturen om bij elkaar aan te sluiten. Volledige synchronisatie van de laatste gegevens tussen Outlook contacts en Linkedin dus wanneer iemand zijn informatie wijzigd in Linkedin wordt je Outlook client automatisch bijgewerkt. Voor de Plaxo gebruikers onder ons eigenlijk niets nieuws, die doen dat al minstens net zo lang als Linkedin bestaat. Plaxo is hier mee gestart en voegt nu netwerk activiteiten toe, waar Linkedin nu juist met netwerken is begonnen en nu het omgekeerde doet.

Linkedin is blijkbaar druk bezig met partnerships de afgelopen weken. Eerder al kondigde het een samenwerking aan met Twitter waarvan je nu je status direct kan inlezen door het toevoegen van #in of #li in je tweet. Samenwerkingen met IBM en Lotus Notes werd begin van het jaar al aangekondigd. Door het brede draagvlak van Outlook is deze uitbreiding voor Linkedin een belangrijke om nog meer marktaandeel te krijgen in de markt van professionals en zo zijn platform te vergroten. Aankondigingen met andere mail providers zullen binnenkort ook wel voor de deur staan. Zo hoop ik zelf op een integratie met GoogleApps en GoogleMail. De nieuwe functionaliteiten zullen meegaan in de Office 2010 producten en kunnen ook gedownload worden als plug-in voor de Outlook 2003 en 2007 versies.


Bookmark and Share

No comments: