Sunday, December 30, 2007

The Status Quo is about to Change.

Het komende jaar zal veel ontwikkelingen in de markt gaan tonen die ook goed voor PeopleXS zullen uitpakken. Zo zal 2008 het jaar worden van mega investeringen in online applicaties, definitieve overgang naar outsourcen van data bij online diensten en een samensmelting met de community markt van sociale netwerken die ontzettend hard in opmars zijn.

Zo geeft ook de IDC aan in haar perbericht en rapport, IDC Predictions 2008: The Hyper-Disrupted IT Industry Takes Root, dat 2008 een jaar wordt van "toename in investeringen in online product & service aanbiedingen, het openen van gesloten business modellen voor communities en innovatieve nieuwe aanpakken voor eenvoudige, oplossingsgerichte pakketten". De IDC verwacht dat er zo veel geinvesteerd gaat worden in deze 'disruptive' markten, business modellen en dienstenaanbiedingen, dat ze zullen ophouden 'disruptive' te zijn en de nieuwe 'status quo' worden om het komende decennia te kunnen concureren in de IT-markt.

Verder geeft de IDC aan dat ze verwacht dat de IT industrieleiders nu dan eindelijk de online delivery modellen zullen omarmen en massaal hun kernactiviteiten, zoals applicaties, bedrijfs intelligentie, servers, opslag, imaging en printing, e.d. zullen migreren naar online platformen als hoofdreden voor winstgevendheid ter ondersteuning van sterke groeimarkten zoals het MKB. Partijen als KPN zijn druk doende in de voorbereidingen op deze vraag in de markt met het aanleggen van nieuwe data centers tot het aanbieden van een nieuwe formule als ICT partner van het MKB.

Daarnaast wordt er ook nog op een samenkomst gerekend tussen dienstverleners en applicatie aanbieders om pre-packaged oplossingen aan de markt te brengen en klantadoptie te vereenvoudigen.

Alles bij elkaar zien we deze trend nu al ontwikkelen door de genomen stappen bij PeopleXS waarbij we onze oplossingen nu al aanbieden in de markt via de verschillende HR dienstverleners tot aan standaard oplossingen als extra dienst aanbiedingen van jobboards.

De 'disruptive' applicatie die PeopleXS de afgelopen jaren heeft geboden aan de markt zal een volgende fase in gaan en uitbreiding van diensten en kanalen zullen aan bod komen. PeopleXS heeft zicht steeds meer weten te positioneren als 'standaard' in de markt en zal hierin doorgaan om succes te blijven garanderen. Wat dat betreft zijn we in 2007 een echte 'status quo' geworden.

No comments: